cv

Biografie


t.: +31 24 322 10 74
e.: mail@theohoek.nl
w: www.theohoek.nl1997
-Denkend aan Holland. Een compositie-opdracht van het nijmeegs studentenkoor en orkest tgv hun 60-jarig jubileum.Met gedichten van Komrij, Marsman en Stitou . Op CD.
-muzikaal begeleider bij mult.cult. jongeren-centrum Dunya in Nijmegen
-Docent muziek Hogeschool West-Brabant
- Verre vingers tien`. Tweede CD van `Hoek van Holland`, met gedichten, die ik op muziek heb gezet.(Herzberg, Nijhoff,van Ostaijen, Lucebert ea.)`

1996
-Brabants Bont, compositie voor multicultureel ensemble in het kader van het 200 jarig bestaan van de provincie Brabant, bekroond met prijs.

1995
-Jantje`,en andere composities voor Ricciotti-ensemble (sopraan en symf.- orkest)
- Hoek van Holland` wint competitie met twee van mijn komposities. Georganiseerd door Omroep Brabant
-`Wilma de weduwe van de Watergraaf `, kompositie voor ensemble Aquarel en sopraan,in opdracht van jubilerend Waterschap Regge/Dinkel. (Op CD uitgebracht.)

1994
-`Brief van een Blauwhelm aan zijn ouwe moeder, die in de nor zit`. Een lichtvoetig symfonies werk voor het Ricciotti ensemble voor de zomertour 1994..
`Rock me Baby`, kompositie-opdracht voor blazers-ensemble in het kader van componisten-cyclus Moderne Muziek georganiseerd door pol-cult. Centrum `O 42`. Uitgevoerd door `de Ereprijs`1993
-`Daar komen de vliegers`. Opdracht van kunstfestival in Nijmegen georganiseerd door oa politiek -kultureelcentrum 042 en Studium Generale van de Nijmeegse Universiteit en Nijmeegs Museum de Commanderie.De opdracht betrof een werk voor een harmonie-orkest .
- docent muziek bij Vluchtelingenwerk Nijmegen.
`Dertien in een dozijn`: Hoek van Holland` brengt CD uit met mijn composities .

1992
-"Het Woord is Feest geworden". Kompositie voor vrouwenkoor en slagwerk. Opdracht van het Nijmeegs Vrouwenkoor olv Ulrike Heider ivm het 10-jarig jubileum.

1991
-"Wat er ook met mij gebeurt", kompositie voor vrouwenkoor, sopraan, viool, altviool en piano. (ivm KRO-radio-programma)
-kompositie voor Heerlense harmonie TOG Welten in opdracht van de gemeente Heerlen.

1990
-"De vertwijfeling van Pierrot" en de "Intocht van Christus in Brussel".Comp. voor symf.-orkest uitgevoerd door Ricciotti-ensemble .
-zang- kwartet "Hoek van Holland", opgericht, waarvoor ik zowel tekst (voornamelijk nederlands) als muziek schrijf.

1989-1991
-Studie sitar aan de Amsterdamse muziekschool...........lees verder